Distriktssköterska

Som distriktssköterska kan du arbeta på vårdcentral, på större vårdenheter, inom elevhälsan eller hemsjukvård. Arbetet är till stor del självständigt, vilket innebär att du ska kunna göra bedömningar och fatta egna beslut. Det är också viktigt att kunna samarbeta med andra på vårdenheten.

På en vårdcentral arbetar distriktssköterskan med telefonrådgivning, tidsbokning och egen mottagning för patienter i alla åldrar. Även om arbetet till stor del är självständigt, ingår samarbete med bland annat läkare, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

På en mottagning kan arbetet bland annat handla om såromläggningar, vaccinationer och allergier. Inom hemsjukvården gör du som Distriktssköterska hembesök hos patienter, ofta i team med andra. Du har även förskrivningsrätt för vissa läkemedel, vilket innebär rätt att skriva ut medicin på recept. Inom skolhälsovården handlar arbetet bland annat om att genomföra hälsokontroller och vaccinationer. Mycket av arbetet handlar om att ge råd och stöd.

Lediga jobb för distriktssköterska

Nurse Partner har lediga jobb för dig som är distriktssköterska. Du ska vara utbildad specialistsjuksköterska med inriktning distriktssköterska. Hos oss har du friheten och flexibiliteten att arbeta när du vill. Vi tillämpar individuell lönesättning som bygger på din kompetens. Din lön finns på ditt konto 4 dagar efter att du har tidrapporterat.

Klicka nedan för att registrera ditt CV för att söka de lediga jobb som finns för dig som vill arbeta som distriktssköterska inom bemanning. För dig som kund, klicka nedan för att hyra distriktssköterska.

Registrera CV som dialyssjuksköterska