Omslagsbild

”För mig var det en
självklarhet att hjälpa till”

Camilla – undersköterska, en av våra fantastiska hjältar inom vården

Vad har du för roll idag?
– Jag arbetar som undersköterska på Huddinge sjukhus infektionsavdelningar. Vi är just nu renodlade Corona-avdelningar och var en av de första platserna i Stockholm som fick ta emot patienter med misstänkt eller konstaterad covid-19. Mina arbetsuppgifter innefattar allt från att bädda sängar till att transportera patienter, ta prover, prata med anhöriga, lägga om sår, ta vitalparametrar osv. Jag jobbar alltid i par med en sjuksköterska och tillsammans ansvarar vi för en femtedel av avdelningens patienter. Vi har 28 vårdplatser och är i princip alltid fullbelagda.

Vad tar du med dig från ditt arbete i denna speciella situation?
– Att man ska vara så otroligt tacksam för det man har! När som helst kan den man älskar bli allvarligt sjuk eller i värsta fall ryckas ifrån en. Covid-19 är inte att leka med och jag hoppas och önskar att mina medmänniskor tar sitt ansvar så att vi kan få stopp på detta inom en snar framtid. Den där kalla ölen på uteserveringen finns kvar om några månader, men kanske inte den person du tänkt dricka den med om man har riktig otur och inte följer riktlinjerna. Så krasst är det. Covid-19 saknar helt logik och vem som helst kan drabbas, mer eller mindre hårt.

Bild

Camilla – undersköterska

”För mig var det en självklarhet
a
tt hjälpa till i denna rådande pandemi men det var till en början tänkt att jag skulle arbeta betydligt
mindre än vad jag gör nu. Dock kan jag liksom inte slita mig. Jag vill verkligen vara med och bekämpa detta- hur konstigt och tufft det än låter.”