Psykiatrisjuksköterska

Som psykiatrisjuksköterska arbetar man med omvårdnad inom psykiatrisk sluten- och öppenvård. Arbetet handlar om att hjälpa patienter att hantera psykisk ohälsa eller psykisk sjukdom och att stärka personens känsla av att ha kontroll över sitt liv. Det är viktigt att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och att se både patient och närstående i deras livssituationer.

Arbetar du som psykiatrisjuksköterska inom bemanning kan du få uppdrag på vårdavdelningar, öppenvårdsmottagningar på psykiatriska kliniker, vårdcentraler eller på behandlingshem. Beroende på område arbetar psykiatrisjuksköterskan med patienter som till exempel har svår depression, ätstörning, personlighetsstörning, psykossjukdom eller missbruksproblem. Psykiatrisjuksköterskan arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och utformar omvårdnaden efter patientens behov.

I rollen som psykiatrisjuksköterska stödjer du patienten genom samtal, gör provtagningar, hanterar mediciner och följer upp effekten av olika behandlingar. Som psykiatrisjuksköterska arbetar man självständigt, men ingår ofta i ett team med läkare, psykolog, kurator och skötare.

Lediga jobb för psykiatrisjuksköterska

För att arbeta inom bemanning som psykiatrisjuksköterska ska du vara legitimerad sjuksköterska med utbildning som specialistsjuksköterska med inriktning mot psykiatrisk vård. Vi på Nurse Partner ger dig möjligheten att bestämma själv hur i vilken omfattning du vill arbeta. Din kompetens och erfarenhet ligger till grund för lönen och efter att du har tidrapporterat har du lönen på ditt konto 4 dagar senare.

Klicka nedan för att registrera ditt CV för att söka de lediga jobb som finns för dig som vill arbeta psykiatrisjuksköterska inom bemanning. För dig som kund, klicka nedan för att hyra personal till din arbetsplats.

Registrera CV som psykiatrisjuksköterska