Röntgensjuksköterska

Att arbeta som röntgensjuksköterska innebär att man jobbar med både människor och teknik. Undersökningar med tekniskt avancerad apparatur kombineras med omvårdnad av patienterna. Därför måste du ha kunskaper inom bland annat radiologi, omvårdnad och medicin.

Som röntgensjuksköterska utför du undersökningar med bland annat konventionell röntgen, skiktröntgen, magnetkamera och ultraljud. Du assisterar läkare vid vissa behandlingar som till exempel förträngningar i hjärtats blodkärl genom så kallad ballongvidgning.

För att arbeta som röntgensjuksköterska inom bemanning krävs det att du har utbildning från Röntgensjuksköterskeprogrammet.

Lediga jobb för röntgensjuksköterska

Vi på Nurse Partner kan erbjuda dig uppdrag på röntgenavdelningar på sjukhus eller på privata kliniker. Du har möjlighet att själv bestämma i vilken omfattning du vill arbeta. Vi hjälper dig även med resa och boende om det behövs. Vi tillämpar individuell lönesättning som bygger på din kompetens. Efter att du har tidrapporterat har du lönen på ditt konto 4 dagar senare.

Klicka nedan för att registrera ditt CV för att söka de lediga jobb som finns för dig som vill arbeta som röntgensjuksköterska inom bemanning. För dig som kund, klicka nedan för att hyra personal till din arbetsplats.

Registrera CV som röntgensjuksköterska