Sjuksköterska inom äldreomsorg

Sjuksköterskor inom äldreomsorg ansvarar för omvårdnaden av äldre människor på bland annat geriatriska vårdavdelningar, vård- och omsorgsboenden och inom hemsjukvården. De behandlar personer som har drabbats av åldersrelaterade sjukdomar. I arbetet ingår att bedöma, behandla, lindra och ibland bota symtom samt ge stöd till anhöriga och handledning av omvårdnadspersonalen ingår i arbetet.

Arbetar du som sjuksköterska inom äldreomsorg ger du omvårdnad till äldre människor för att förebygga och behandla åldersrelaterade sjukdomar och funktionsnedsättning. Sjuksköterskan gör ofta den första bedömningen av plötsliga försämringar eller förändringar i allmäntillståndet hos den äldre samt gör en individuell vårdplan tillsammans med den äldre och dennes anhöriga och utformar och följer upp behandling. Sjuksköterskan tar även prover, ger injektioner, hanterar såromläggningar och läkemedel samt genomför medicinska arbetsuppgifter.

Arbetet kräver noggrannhet och är relationsskapande då patienten sätts i fokus och även stöd till de anhöriga.

Lediga jobb för sjuksköterska inom äldreomsorg

Vi har uppdragen för dig som vill bestämma över din egna arbetssituation. Vi tillämpar individuell lönesättning som bygger på din kompetens. Efter att du har tidrapporterat har du lönen på ditt konto 4 dagar senare.

Klicka nedan för att registrera ditt CV för att söka de lediga jobb som finns för dig som vill arbeta inom bemanning. För dig som kund, klicka nedan för att snabbt och lätt hyra personal till din arbetsplats.

Registrera CV som sjuksköterska inom äldreomsorg