Omslagsbild

”Var rädd & ta hand om varandra, alltid!”

Emellie – sjuksköterska, en av våra fantastiska hjältar inom vården

Vad har du för roll idag?
Jag är konsult på Danderyds sjukhus. Som allmänutbildad sjuksköterska går jag på flera olika kliniker i huset samt akuten. I föregående Covid-våg var jag på covid-akuten, epidemiavdelningarna samt rehabkliniken för patienter under 65 år som tillfrisknat från Covid-19. Under den tiden fick jag möta covid-patienter i flera steg. Både de som precis insjuknat, de som kämpade mot sjukdomen samt de som tillfrisknat och tränade sig tillbaka till vardagen. Såklart träffade jag även de patienter som tog sina sista andetag vilket, som alltid, är det tuffaste i vårt yrke. Vi kan rädda många men vi styr inte alltid över döden.

Vad saknar du mest att kunna göra på fritiden i denna speciella situation?
Kramas! Det är så svårt att inte krama min farmor utan att träffas ute och på avstånd. Det blir ju en naturlig reaktion att du vill kramas när du ser någon du tycker om och nu måste du istället tänka på att hålla avstånd. Men min farmor, som ser sig själv som väldigt oteknisk, har under pandemin äntligen börjat lära sig hur en smartphone fungerar vilket gjort att vi nu kan ha digitala möten. Är tacksam för att vi lever i en tid där tekniken kan hjälpa oss förenkla vår vardag.  
Sen är det en stor sorg att inte kunna resa som är en av mina stora passioner. Att få smita iväg till värmen när den skandinaviska vintern drar sitt mörka täcke över himmeln är en guldkant i livet. Men den som väntar på något gott!

Vad har du för vädjan till människor där ute?

– Lärdomen vi alla bör tagit till oss 2020
20 sekunders handtvätt räddar dig och andras liv. 2 meters avstånd. 0 ursäkter.

Var rädd & ta hand om varandra, alltid!

Bild

Emellie- sjuksköterska
Nurse Partner

Vill du också vara med och bidra?

Vården står nu inför ett akut läge igen och varje timme/pass som du kan ställa upp och jobba är värdefull. Behoven är stora på samtliga sjukhus i Stockholm och övriga delar av landet.

Anmäl ditt intresse här nedan eller kontakta oss direkt på
0455-302800 om du kan hjälpa till.

Din insats gör skillnad!

Jag vill vara med och bidra